Bucovina

Pelerinaj in Bucovina

Teritoriul Bucovinei este delimitat: la vest si sud de obcinele bucovinene-Mestecanisului, Feredeului, Mare, Moldovita si culmea Rarau, la est de Podisul Sucevei, iar la nord de granita cu Ucraina.
Cunoscuta ca Tara de Sus, Bucovina a facut parte din Moldova, reprezentand centrul formarii si existentei organizatiei statale feudale a Moldovei, si centrul cultural. Din 1774, sub Imperiul Austriac a devenit Ducatul Bucovinei (în germana Buchenland = tara fagilor) pana in 1918, cand are loc unirea cu Romania, iar in anul 1944, partea de nord a Bucovinei intra in componenta Ucrainei.
Regiunile admiministrative: Judetul Suceava(exceptând orasele Falticeni, Brosteni, Dolhasca, Liteni, Salcea zonele adiacente acestora) si Judetul Botosani(câteva localitati care fac parte astazi din comuna Mihaileni: Rogojesti si Cândesti, dar si fostul sat Gura Molnitei)

Monastero di Sucevita Bucovina Romania 1

Teritoriul romanesc include orasele Radauti,Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Siret si Vicovu de Sus
Relieful se caracterizeaza printr-o mare varietate: munti, depresiuni intramontane, dealuri, podisuri, câmpii, vai terasate si lunci, zona montana si cea de podis coboara în trepte de la vest la est, în fâsii paralele, cu dispunere nord-sud.

Ținutul Bucovinei este unul dintre locurile din țară în care se mai păstrează tradiții și printre cele mai atractive şi frecventate zone turistice de pe harta României.

O plimbare cu Mocănița, vizitarea mănăstirilor unice în lume și a altor obiective turistice sunt ingredientele perfecte pentru a vă bucura de un concediu plin de autenticitate, culoare și locuri cu povești impresionante.

Parcurile nationale Rodna si Calimani adapostesc specii unice ori rare, de flora si fauna, pesteri si peisaje remarcabile.
In zona Radautilor creste Tulipanul, originar din America de Nord, acest copac are niste flori foarte asemanatoare cu lalelele care apar pe la sfarsitul lunii mai

Marile ansambluri arhitectonice ale mânastirilor ale Bucovinei sunt inscrise de catre UNESCO în catalogul sau „Marile monumente ale lumii”, primind in 1975 Marul de Aur de la FIJET (Federatia Internationala a Jurnalistilor si a Scriitorilor în Turism).
Manastiri si biserici: Bogdana (1360), Putna (prima constructie a lui Stefan cel Mare realizata in 1469, necropola voievodala Petreuti si Popauti (1487,1496); Palinesti (1493), Probota si Rasca (1530,1542), Humor (1535, domina culoarea rosu), Moldovi?a (1537, galben portocaliu), Arbore (1541, verde), Voronet (1547, celebrul „albastru de Voronet), Sucevita (1596, verde-rosu), Dragomirna (1602), Solca (1620), etc.
Arta populara

bee50c8fdfcb42d08441984d5b2074dd

Bucovina este un imens atelier de creatie, un depozitar al artei populare traditionale. Aici gasim ouale pictate la mânastirea Sucevita, covoarele de la Humor, ceramica neagra de la Marginea, florile din Radauti.